RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Між "африканської" спекою і прохолодою: Україну в серпні накриють температурні гойдалки

У серпні гарячий і холодний фронти будуть битися один з одним, опановуючи регіони та знову втрачаючи їх.

Це видно з даних інтерактивної карти погоди Ventusky.

У середу, 18 серпня, Україна розділиться на дві зони - африканської спеки та прохолоди. Якщо розділити карту країни провівши лінію від точки трохи західніше Сум через Черкаси до точки на захід від Одеси, то вся територія на заході від лінії виявиться у владі прохолоди від +14, до +20 градусів. Одночасно регіони, які на карті пофарбовано фіолетовим кольором, знемагатимуть від спеки до +34 градусів.

У четвер, 19 серпня, найхолоднішим регіоном виявиться Закарпаття, де температура повітря складе +17-19 градусів. На карті видно, що найспекотніше буде в Луганській і Донецькій областях, до +31 градуса. На більшій частині території України, яку пофарбовано помаранчевим кольором, повітря прогріється до +24.

У п'ятницю, 20 серпня, гарячий фронт рушить зі сходу на захід. При цьому температурний максимум все ще буде на Донбасі, +31 градус, а мінімум покажуть термометри Прикарпаття і Буковини, +17 градусів.

У суботу, 21 серпня, спека до +29-31 градусів дійде до Києва і Чернівців і накриє більшу частину країни. У регіонах, які пофарбовано помаранчевим кольором, синоптики обіцяють +22-27 градусів.

У неділю, 22 серпня, прохолода почне відвойовувати позиції. На сході, півдні та в центрі країни збережеться спека до +31 градуса, на решті території очікується від +21 до +24 градусів.

У понеділок, 23 серпня, сильна спека від +28 до +31 залишиться в Криму, на узбережжі Азовського моря, в частині Донбасу і в Черкаській області.

У вівторок, 24 серпня, жарко буде лише в південних регіонах, +27-30 градусів. На решті території ртутні стовпчики піднімуться не вище 26, а на півночі країни місцями температура впаде до +18-20 градусів.

У середу, 25 серпня, гарячий фронт обрушиться на західні регіони - там температура місцями досягне + 29-37 градусів.

У четвер, 26 серпня, спека накриє більшу частину України - у фіолетовій зоні буде від +28 до +32 градусів, на решті території від +17 до +24 градусів.

Раніше ми розповіли про те, якою буде погода в Києві до кінця поточного тижня.