RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Збираємо дитину в школу: скільки це коштує і як заощадити

До кінця літа як зазвичай починається закупівля всього шкільного приладдя та форми для учнів. Батьки щороку витрачають великі суми на величезний список всього, що потрібно для збору дитини до навчального закладу. Скільки всього витратяться вони на збори школяра в 2021 році і як заощадити.

Про це повідомляє zn.ua.

Форма для уроків фізкультури

Пощастило, якщо дитина ходить додатково на спортивні секції, в такому випадку можна не купувати додаткову спортивну і зручну форму для фізкультури. Але якщо ж купуєте вперше, то варто приділити особливу увагу вибору кросівок, так як від їх зручності залежить комфорт учня. На них доведеться витратиться в середньому 250-350 грн. Також потрібні дві футболки від 200 грн і спортивні штани від 300 грн.

Якщо хочете купити фірмову і якісний одяг, то Adidas в серпні запустив знижки -25%. Тому повністю за комплект одягу на фізкультуру піде приблизно від 1099 до 1999 грн, а за реєстрацію онлайн діє додаткова знижка -10%. Вся форма в інтернет-магазинах через замовлення у всій своїй різноманітності може вийти достатньо не дорого - від 450 грн. Єдине, доведеться почекати замовлення, тому варто робити покупки в інтернеті заздалегідь.

Варто врахувати, що якщо скупилися більше, ніж на 100 євро, то по прибуттю товару в Україну потрібно буде оплатити розмитнення і заплатити податок - це + 40% від вартості перевищення ліміту.

Шкільна одяг та взуття

На одяг і взуття школяреві доведеться розщедритися на суму від 3 850 грн. Тому що навіть якщо не купувати форму, то потрібно буде все одно придбати зручний одяг для школи. Навіть з урахуванням знижок на повний набір - а це футболки, шорти, сукні, спідниці, блузки, реглани, худі, джинси, штани, білизну, шкарпетки, панчохи, взуття - доведеться заплатити до 3 тисяч грн, плюс докупити верхній одяг.

Рюкзаки

На rozetka.ua до 1 вересня можна знайти найдешевший рюкзак за 89 грн. Ціни абсолютно різні. Тому варто врахувати його особливості. Наприклад, для першокласника краще купити ортопедичний, це корисно для постави дитини і як профілактика сколіозу.

Канцтовари

Якщо вчителі змушують купувати щоденник і обкладинки для зошитів, то вони не є обов'язковими за всіма нормативними актами. Зараз багато хто перейшов на електронні щоденники, де зручно дивитися оцінки. За решту доведеться викластися в середньому на 300 грн.

Зошит коса лінія / клітинка / лінія 12 сторінок 30 шт - 90 грн.

Зошит 24 сторінки 10 шт. - 50 грн.

Зошит 36 сторінок 10 шт. - 70 грн.

Олівці 12 кольорів - від 39 грн.

Фарби (16 кольорів) - 18 грн.

Папір кольоровий - 12 грн.

Картон кольоровий - 15 грн.

Пластилін -17 грн.

Конверт пластиковий для зошитів - 18 грн.

Лінійка - 6 грн.

Ручка (кулькова) - 4 грн.

Ножиці - 16 грн.

Пенал - 29 грн.

Клей -12 грн.

Альбом для малювання - 12 грн.

У загальному обсязі разом з канцтоварами, шкільною формою та одягом для фізкультури вийде мінімум 4 239 грн.

Нагадаємо, як яскраво відзначити 1 вересня - ідеї для домашнього свята.