RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Знайшло друге життя: Україна отримала легендарне наукове судно, фото

Уряд Бельгії передав Українському науковому центру екології моря легендарне науково-дослідне судно "Бельгіка". З його допомогою Україна проводитиме дослідження в Чорному та Азовському морях.

Про це повідомляється на офіційному сайті уряду.

"Уже в цьому році на ньому ми плануємо відновити наукові дослідження в Чорному, а згодом і в Азовському морях", - розповів міністр захисту довкілля і природних ресурсів України Роман Абрамовський.

Державний секретар з питань відновлення і стратегічних інвестицій, відповідальний за наукову політику, заступник міністра економіки та праці Бельгії Томас Дермін розповів, що судно, яке отримало Україна, дослідило майже 1 млн км моря. Корабель провів понад тисячу наукових кампаній, які значно поповнили базу знань бельгійців.

"Цей корабель, який є плавучою лабораторією, був флагманом бельгійської морської науки протягом 37 років. Бельгія з сумом прощається зі своїм науково-дослідним кораблем "Бельгіка". Однак я дуже радий, що судно отримає друге життя завдяки нашій співпраці з Українським науково-дослідним центром екології моря", - заявив Дермін.

Фото: VesselFinder

Раніше ми писали, що Україна купила перший криголам за останні 20 років. Унікальне океанічне судно "Джеймс Кларк Росс" придбали у Великої Британії для вивчення Антарктиди.