RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Вакциновані українці отримуватимуть пільги: що їх чекає

Кабінет міністрів України внесе зміни до постанови, які нададуть пільги вакциновании українцям або тим, у кого негативний ПЛР-тест.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Які привілеї будуть у вакцинованих українців:

Згідно з постановою Кабміну, в Україні з погіршенням епідситуації будуть введені наступні правила:

  • Два COVID-сертифікати: жовтий (для тих, хто отримав одне щеплення) і зелене (повна вакцинація). Там же - інформація про ПЛР-тест, якому не більше 72 годин і одужання від коронавірусу.
  • Кінотеатри, кафе, спортзали та інші заклади в жовтій зоні працюватимуть при 80% вакцинованих співробітників. Роботодавці зможуть вибрати - пропускати тільки вакцинованих відвідувачів або дотримуватися всіх карантинних обмежень.
  • У червоній зоні працювати зможуть ті заклади, де вакциновані 100% співробітників двома дозами. Це стосується і навчальних закладів.

"Це дозволить ефективно стримувати епідемічну ситуацію та зберегти економічну активність", — зазначив Віктор Ляшко.

У МОЗ зазначили, що за останній тиждень кількість нових випадків захворювання зросла на 6000, а кількість госпіталізацій - на 1,5 тисячі.

Нагадаємо рішення про перехід України в "жовту" зону карантину, найімовірніше буде прийнято вже на цьому тижні на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.