RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Любив Україну і море: помер контр-адмірал ВМС Микола Костров

На 72-му році життя помер контр-адмірал Військово-морських сил ЗС України Микола Костров, який стояв біля витоків українського військового флоту.

Про це повідомляє пресслужба ВМС.

Микола Костров закінчив Військово-морську академію, Академію Генерального штабу на Тихоокеанському флоті колишнього СРСР. Обіймав посади від командира групи атомних підводних човнів до начальника штабу дивізії підводних човнів. З 1992 року Костров - заст. командувача ВМС України, начальник Севастопольського гарнізону ЗС України.

"Він прийшов до лав ВМФ України в непростий час їх відродження, коли патріоти створювали в Криму вітчизняний військовий флот в умовах шаленої антиукраїнської кампанії в Криму", - зазначають в ВМС.

З 1993 по 1996 рік Костров займав провідні командні посади, в тому числі очолював штаб ВМФ, брав активну участь у підготовці перших далеких походів ВМФ України, провівши оперативно-тактичні навчання "Море-96".

З початком російської агресії у 2014 році брав участь у відродження ВМФ в нових пунктах базування, наставляв нове покоління українських військових моряків.

Про причини смерті Миколи Кострова не повідомляється.

Раніше ми писали, що на одному з пляжів Одеси трагічно помер генерал і ветеран Державної прикордонної служби Валерій Курніков. У 2014 році в Криму він згуртував навколо себе військових, що залишилися вірними українській присязі та одним з перших назвав окупацією дії Росії на півострові.