RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

За опалення можна платити на 80% менше: що для цього потрібно

Українці можуть значно скоротити витрати на тепло. Експерти стверджують, що в деяких випадках відповідні платіжки можуть скоротитися на 80%.

У повідомленні Державного агентства з питань енергоефективності розповіли, за рахунок чого можна цього досягти.

Так, в Держагентстві стверджують, що першим кроком на цьому шляху має бути встановлення у вашій оселі теплового лічильника. Також знадобиться термостатичний вентиль на радіаторі, який дозволить контролювати температуру в будинку. Найбільшої економії вдасться досягти, утепливши свою квартиру.

Рекомендується повністю перевіряти систему перед початком кожного опалювального сезону (усувати повітряні пробки, відремонтувати місця можливого протікання, звертаючи увагу на місця з'єднань). Це дозволить підтримувати всю систему в належному стані і уникнути можливих проривів.

Найбільші тепловтрати відбуваються через вікна, двері, дах і зовнішні стіни. Утепливши їх, ви зможете значно скоротити втрати тепла в будинку або квартирі. Найбільш доступний варіант, який може вибрати кожен - утеплення вікон поролоновими смужками. Так само можна підтягнути дверні петлі і додатково оббити самі двері, задути монтажною піною місця виходу і входу труб з дому.

При цьому найбільший результат приносить утеплення всього будинку по периметру. Однак варто враховувати, що окрема обшивка утеплювачем стіни однієї квартири забороняється. Також велику економію дасть установка індивідуальних (модульних) теплових пунктів з регулюванням кількості теплоносія, який подається.

Раніше ми також повідомляли про те, піднімуть тарифи на гарячу воду і тепло в Києві: комунальники дали несподіваний відповідь.