RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Пообіцяли, але збрехали: бойовики відмовилися віддати Україні тіло бійця ЗСУ

Російські найманці відповіли відмовою на прохання віддати тіло бійця ЗСУ, який загинув на Донбасі. Попри це, українська сторона передала останки бойовика Анатолія Мялкіна, який загинув поблизу Слов'янська у 2014 році.

Про це представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш написав у Facebook.

"Та "сторона" звернулася до нас на ТКГ з проханням віддати останки, оскільки у матері загиблого остання стадія онкології, і вона хоче померти, поховавши сина. Для нас материнський біль однаковий на всіх "сторонах". І ми пообіцяли опрацювати це питання, попросивши натомість останки іншого сина іншої матері, яка живе на "цій стороні", - йдеться в повідомленні.

Через кілька днів російські найманці відмовили Україні в поверненні тіла українського військовослужбовця. Попри це представники ТКГ передали останки Мялкіна.

За словами Гармаша, Україна не захотіла зупиняти передачу останків, а дала можливість матері "поховати сина і піти зі спокійною душею".

"Ми не повинні та не будемо уподібнюватися нелюдам, які утримують в заручниках на окупованій території не тільки живих, але і мертвих...", - написав представник ТКГ.

Він не став називати ім'я загиблого українського захисника, тіло якого відмовилися віддати бойовики, щоб не травмувати його рідних.

Нагадаємо, 15 вересня відбулося чергове засідання ТКГ в режимі відеоконфреренціі. Росія знову зірвала розв'язання питань звільнення полонених, припинення вогню і розблокування КППВ на лінії розмежування.