RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Україна зажадала обмінятися полоненими і припинити обстріли на Донбасі: в Росії знайшли відмовку

У середу, 15 вересня, відбулося чергове засідання ТКГ в режимі відеоконфреренціі. Росія знову зірвала розв'язання питань звільнення полонених, припинення вогню і розблокування КППВ на лінії розмежування.

Про це повідомляється на офіційному Telegram-каналі Української делегації в Тристоронньої контактній групі.

Російська делегація не припиняє свої спроби залучити до участі в роботі ТКГ громадянку України Майю Пирогову, засуджену українським судом за тероризм. Українська сторона вважає це навмисною спробою заблокувати обмін утримуваними особами, припинення вогню та відкриття КПВВ з боку тимчасово окупованих територій.

"Представники Києва в черговий раз відмовилися працювати з Донбасом над гуманітарними питаннями, замість цього намагаючись диктувати склад делегацій Донецька і Луганська. Таким чином, повністю зупинено діалог зі звільнення утримуваних осіб та відкриття КПВВ на лінії зіткнення", - заявив постпред РФ в контактній групі Борис Гризлов, повідомляє РІА "Новости".

Водночас українська сторона закликала росіян прискорити підготовку до наступного етапу звільнення утримуваних осіб, забезпечити суворе дотримання режиму припинення вогню і розблокувати роботу КПВВ з російської сторони.

Нагадаємо, Україна направила відповідні ноти в ОБСЄ про грубі порушення режиму припинення вогню російськими збройними формуваннями та втрати з боку ЗСУ.