RU  UA

З ковідом і іншими інфекціями: чи буде в Україні повний локдаун

В Україні не буде жорсткого локдауну через розповсюдження коронавірусу. Утім може зростати захворюваність від інших респіраторних інфекцій.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив керівник Державної санітарної епідеміологічної служби України у 2014-2016 роках Святослав Протас.

"Насправді, я думаю, повного локдауну нам уже не варто очікувати. Є певна доля вакцинованих людей на сьогодні. Набагато більша кількість людей, які перехворіли. Я думаю, що їх уже половина так точно. А дехто і двічі вже перехворів. Тому зрозуміло, що вже таких різких підйомів та стрибків захворюваності не варто очікувати в контексті коронавірусу. Ми можемо це очікувати від інших респіраторних інфекцій, які будуть боротися за місце під сонцем, яких у минулому році витіснив коронавірус", - наголосив Протас.

За словами колишнього очільника Державної санепідслужби, в українців має зберегтися певна культура безпеки. Утім не треба перегинати палицю.

"Певна настороженість та культура безпеки, яка за останні роки впроваджена у суспільстві, має зберегтися. Але ми не повинні перегинати палицю. Має бути здоровий глузд, і здоровий раціональний підхід. Коли люди розуміються, коли їм просто пояснити, і коли воно обгрунтовано, то люди це сприймають", - зазначив .