RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Здоров'я

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

Всі новини

Нові правила роботи українських шкіл під час локдауну: що потрібно знати

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки навчальні заклади зможуть продовжити роботу офлайн за умови наявності "зеленого" ковід-сертифікату у 100% співробітників.

Подробиці про нові внутрішні документи розповідає "Апостроф".

Кольорове маркування сертифікатів вакцинації вводиться в дію змінами до постанови № 1236, які уряд ухвалив у понеділок, 13 вересня. Документ набере законної сили через 7 днів після його підписання.

Внутрішній ковід-сертифікат містить інформацію про вакцинацію, негативний тест (діє 72 години) або одужання від коронавірусної хвороби.

Так званий "жовтий" сертифікат видаватиметься після першого щеплення проти COVID-19, а "зелений" - після повного курсу вакцинації.

Відповідно до нових правил карантину в разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки школи та інші навчальні заклади працюватимуть у звичайному режимі, якщо не менше 80% працівників мають як "жовті", так і "зелені" сертифікати.

А ось вже в "червоній" зоні, щоб не переходити на дистанційку, потрібна наявність "зелених" сертифікатів у 100% співробітників навчального закладу.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, коментуючи нові карантинні норми, заявив, що вони не посилюють, а навіть пом'якшують коронавірусні обмеження.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я