RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

В Україні багатоквартирні будинки будуть обслуговувати по-новому: що зміниться

Уряд схвалив проект постанови, якою вносяться зміни в надання послуг з управління багатоквартирним будинком та відповідного типового договору.

Про це пише finance.ua.

"Запропоновані зміни уточнюють умови, за якими повинні надаватися послуги з управління багатоквартирним будинком, зокрема, прибирання прибудинкової території. Завдяки цьому забезпечується прозорість відносин між співвласниками багатоповерхівок і управителями", - зазначила заступник міністра розвитку громад і територій Наталія Хоцянівська.

Що зміниться:

витрати на прибирання та інші послуги з обслуговування будинку та прибудинкової території включаються до витрат на управління, якщо земельна ділянка під будинком, а також належні будівлі, споруди та прибудинкова територія, відповідно до Держкадастру, знаходяться у власності або користуванні співвласників;

в разі, якщо прибудинкова територія багатоквартирного вдома не оформлена у власність або користування, такі витрати будуть включатися до витрат на утримання будинку виключно за згодою співвласників на договірних засадах та за погодженням з органом місцевого самоврядування меж і площі території, яку співвласники згодні утримувати.

Зміни вступлять в силу з 1 січня 2023 року.

Раніше ми також повідомляли про те, скільки буде коштувати опалення трикімнатної квартири в Києві.