RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

УЗ змінила графік і маршрут поїздів внаслідок НП: новий розклад

внаслідок карстового провалу на Буковині "Укрзалізниця" змінила схему руху пасажирських поїздів.

Про це повідомили на офіційній сторінці головного залізничного перевізника країни в соціальній мережі Facebook.

У компанії зазначають, що зараз ситуація на залізничній ділянці Новоселиця - Мамалига залишається досить складною і вимагає комплексних дій і рішень. Нагадаємо, що раніше цією ділянкою курсував поїзд №118/117 "Чернігів - Чернівці".

У зв'язку з цим в "Укрзалізниці" перенаправили цей потяг по об'їзному маршруту - через Тернопіль і Заліщики. Це призвело до того, що з маршруту потяга були виключені наступні зупинки та станції:

  • Новоселиця;
  • Ларга;
  • Кам'янець-Подільський;
  • Дунаївці.

Як організовано рух для пасажирів з вищевказаних станцій

З Чернівців можна виїхати поїздом № 8/7 "Чернівці - Київ". З 27 вересня компанія вирішила збільшити у цього поїзда кількість вагонів.

Також з понеділка поїзд №118/117 "Чернівці - Чернігів" продовжить курсувати за зміненим маршрутом.

Крім цього повідомляється, що 1 і 2 жовтня, а також 15 і 16-го, виїзду з Чернівців потягом №118/117 не буде. Цимо ж рейсом не буде і виїзду з Чернігова 2, 3, 15 і 16 жовтня.

Ларга, Кам'янець-Подільський і Дунаївці. Посадка на цих станціях буде здійснюватися на оперативно призначений поїзд №127/128 Ларга - Чернігів за раніше придбаними квитками на поїзд №117/118.

Тим часом в Гречанах можлива як посадка на поїзд №117/118, так і на №127/128.

"А для пасажирів, що відправляються з Тернополя і Заліщиків, з'явилася 1 можливість дістатися до Києва, Чернігова або Чернівців, завдяки об'їзному маршруту поїзда №118/117", - додали в повідомленні "Укрзалізниці".

Що робити з квитками

  • Якщо є квиток на посадку, наприклад, зі станції Новоселиця, де обмежено рух через провал в земляному полотні, його можна здати і повернути гроші. Для цього слід звернутися із заявою та квитком в будь-яку касу вокзалу.
  • Інший варіант - дістатися до станцій Ларга або Кам'янець-Подільський та сісти на оперативно призначений поїзд. Нагадаємо, тут діють раніше придбані квитки на поїзд №117/118.

Укрзалізниця вже привернула фахівців з карстових процесів, щоб проаналізувати придатність ділянки Новоселиця - Мамалига для подальшого руху і способи стабілізації земляного полотна.

Раніше ми також повідомляли про те, що стали відомі перші рішення Антикризового штабу Укрзалізниці.