RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Наступ ЗСУ на Донбасі: головнокомандувач назвав три умови

ЗСУ повинні розвиватися, тренуватися і готуватися до наступальних дій, щоб силовим сценарієм звільненити окупований російськими військами Донбас.

Про це у інтерв'ю "Радіо Свобода" заявив головнокомандувач ЗСУ, генерал Валерій Залужний.

Генерал української армії вкотре наголосив, що лише дипломатичним шляхом можна врегулювати збройний конфлікт на Донбасі, який розв'язала Росія.

Однак, як зазначив Валерій Залужний, Збройні сили України все одно мають розвиватися, тренуватися и готуватися до наступальний дій, щоб силовим сценарієм звільненити окупований російськими військами Донбас.

"Станом на сьогодні, окрім дипломатичного шляху, вирішення цієї проблеми немає. Але ми маємо розвиватися, тренуватися і готуватися у тому числі до наступальних дій, щоб бути готовими для того, щоб силовим шляхом звільнити нашу окуповану територію. Але це питання часу, підготовки, ну і відповідно грошей також", - підкреслив головнокомандувач ЗСУ.

Журналістка також поцікавилася, чи будуть ЗСУ готові піти у наступ на Донбасі, якщо буде відповідний наказ, на що Валерій Залужний відповів: "ЗСУ для того і призначені, щоб виконувати накази, а не вирішувати, чи будемо ми їх виконувати чи ні".

Раніше ми розповідали, що США вимагають від Росії припинити агресію на Донбасі.