RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

З Воздвиженням! Красиві листівки, вірші і привітання в прозі

27 вересня всі православні християни відзначають велике свято - Воздвиження Хреста Господнього. Його історія бере свій початок з часів приходу до влади в Римі імператора Костянтина. Напередодні дуже важливою битви Костянтин побачив на небі знамення хреста з написом "Цим перемагай". Вночі ж до Костянтина з'явився сам Ісус. В руці у нього був хрест. Він звернувся до Костянтина і сказав, що з хрестом той зможе здолати ворога. При цьому Христос порадив Костянтину зробити прапор із зображенням святого Хреста. Ці чудові події знаменували собою закінчення масових гонінь на християн.

З нагоди цієї великої дати в православному календарі, портал "Апостроф" вирішив зібрати для вас найкращі листівки, а також привітання у віршах і прозі з Воздвиження.

Привітання у віршах

Нехай Господь береже від проблем,
І позбавить від складних дилем,
Нехай подарує спокій і добро,
І нехай всюди панує щира любов!
Нехай тебе береже Хрест від зла,
І нехай відступить чимдалі темрява,
Буде він тебе направляти,
Шлях тобі завжди освячувати!

Воздвиження Хреста Господнього
Ми разом святкуємо сьогодні!
Нехай захищає вас Всевишній
Від бід, турбот і тривоги лишньої!
Нехай віра в серці вогником
Горить завжди – і вдень, і вночі,
Любіть ближніх і цінуєте.
І Хрест Животворящий шануйте!

Хотіли віру знищити, потоптати,
І хрест Ісуса від людей забрати.
Але віру з душі не вирвати просто так,
Я вітаю всіх, хто вірує в Христа,
Бажаю, щоб життя було сповнене добра.
Натільний хрест хай вам допомагає
Усі проблеми й біди швидко вирішує!

Господь нас усіх зцілює,
На довге життя благословляє.
Дарує різні нам він чудеса,
Молитви наші всі летять у небеса.
З Воздвиження Хреста вас вітаю,
Молитися всіх я закликаю!
Справедливі будьте до своєї віри,
І здоровими ви будете на цьому світі!

Привітання в прозі

***

Вітаю зі святом Воздвиження Хреста Господнього! Нехай в цей день стане чистою душа і світлими помисли, нехай серце зрадіє, нехай в життя прийде щастя, любов, благодать і надія. Бажаю милосердя, благополуччя та миру у вашій домівці!

***

У День Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього у нас є привід і для скорботи, і для радості. Ісус був розп'ятий на хресті і страждав за наші гріхи, але цей хрест був дарований людям як уособлення величезної віри, як символ християнства. Нехай міцніє віра ваша, а всі страждання втішаться хрестом животворящим!

***

Це свято, як і інші великі Торжества, звертає нашу особливу увагу на наше Спасіння, щоб ми пам’ятали про велику Божу любов щодо нас. У кожному святі ми пізнаємо, як Бог старанно робив все, щоб відкрити Свою Любов і повернути нам втрачене щасливе життя, Рай. Щоб бути в небі, потрібно хотіти бути з Богом.

***

Святий хрест – це вічно живий символ безконечної Божої любови до нас, грішних, символ Христової жертви, символ нашого відкуплення та спасення, символ Христової перемоги над смертю та дияволом. Віддаючи честь святому хресту, ми віддаємо честь Христовій жертві, мукам і смерті. Кладучи на собі знак святого хреста, ми кожного разу визнаємо свою віру в нашого Спасителя. З празником Воздвиження Чесного Хреста, християни.

***

Раніше ми повідомляли про те, яка історія свята Воздвиження Хреста Господнього, а також про головні традиціях і прикмети в цей день.