RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні стартував осінній призов: кого забирають в армію

1 жовтня 2021 року в Україні стартував осінній призов на строкову службу до лав Збройних сил та інших силових відомств.

Про це повідомляє в Facebook прес-служба Генерального штабу ЗСУ.

Так, призовні комісії вже приступили до роботи, а підготовка до призову велася ще з 1 вересня. Перші призовники відправляться на строкову службу вже 5 жовтня, закінчується ж призов 21 грудня.

Хто підлягає призову

Призову на строкову службу підлягають громадяни України чоловічої статі, яким до моменту призову виповнилося 18 років. Також відправленню у військові частини підлягають чоловіки, які не досягли 27-річного віку і не мають права на відстрочку від призову. Це навчання у вищих навчальних закладах, аспірантурі / інтернатурі з відривом / без відриву від виробництва, а також закладах загальної середньої освіти III ступеня і професійної (професійно-технічного) освіти з денною формою навчання.

Чисельність солдатів-строковиків

Точну чисельність визначив Кабінет міністрів України. Всього планується відправити на строкову службу 13 575 осіб. З них 6 500 відправляться до лав ЗСУ, 4 775 - в Національну гвардію, 1 700 - до лав Державної прикордонної служби, 600 - до лав Державної спеціальної служби транспорту.

Фінансування призову

Загальний обсяг видатків для проведення призову складає 71,1 мільйона гривень. Він буде здійснюватися в межах відповідних бюджетних призначень.

Раніше ми повідомляли, що в уряді ухвалили рішення змінити кількість призовників і виплати їм.

Читайте також: скасування призову на військову службу в Україні стане можливим після того, як буде налагоджено систему підготовки резерву.