RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

"Дружба" народів: українські дизайнери потрапили в скандал з російським глянцем

Речі з колекцій українських дизайнерів Світлани Бевзи та Лілії Літковської було використано в фотопроекті "Дружба народів", який з'явився в жовтневому номері російського видання Elle та одразу викликав шквал гніву.

Про це пише НВ.

Читачі назвали цей проект Elle СРСР і "Дружбою народів курця" і нагадали про російську окупацію українських територій.

Ось лише деякі з коментарів: "Від токсичної дружби треба бігти", "Яка прекрасна дружба. Подумаєш, окупували Крим і Донбас, це ж нормально для "братніх" народів "", "З такою дружбою і ворогів не треба", "Росія - окупант, і ніякої дружби бути не може", "Росія окупувала українські території та називає це дружбою ? Ми не хочемо з вами дружити".

Журналісти видання звернувся за коментарями про участь в проектах російського Elle до дизайнерів Світлани Бевзи та Лілії Літковської та дізналися, що Bevza не брала участі в фешн-сторі.

За словами представників модного бренду, речі в шоурумі взяли фотограф і стиліст, пояснивши, що вони потрібні їм для зйомки в Умані. Також в Bevza сказали, що дизайнер Світлана Бевза не продає речі в Росію з 2014 року.

"Ми були в шоці, коли побачили публікацію. Особливо про дружбу. Публікація стала неприємним сюрпризом. Ми на неї згоди не давали. Світлана Бевза не продає речі в Росію з 2014 року", - заявили в бренді.

Фото: Elle_russia / Instagram

Фото: Elle_russia / Instagram

Раніше ми писали, що в Голосіївському районі Києва демонтували пам'ятник дружбі України з Росією, який стояв з 2001 року.