RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Напад на журналістів в кабінеті глави "Укрексімбанку": глава МВС зробив заяву

Поліція долучила до справи відео з кабінету голови правління "Укрексімбанку", на якому зафіксований напад на журналістів програми "Схеми".

Про це в Facebook написав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

"Найближчим часом потерпіла сторона передасть і оригінал відновленого відеозапису, який також буде залучений до матеріалів провадження в якості речового доказу і направлено на експертизу", - йдеться в повідомленні.

Монастирський уточнив, що за заявою журналістів кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності було розпочато в той же день - 4 жовтня.

"Упевнений, що розслідування не займе багато часу. І вже після отримання результатів необхідних експертиз правопорушникам буде оголошено узгоджені прокуратурою підозри. Від себе додам, що така поведінка до співробітників ЗМІ неприпустима в демократичному суспільстві і обов'язково отримає належну правову оцінку правоохоронців", - резюмував міністр внутрішніх справ.

Нагадаємо, 4 жовтня, коли журналісти брали інтерв'ю у голови правління "Укрексімбанку" Євгенія Мецгера, йому не сподобалося одне з питань журналіста-розслідувача Кирила Овсяного, після чого він сказав охороні забрати камери і витягти з них касети прямо у нього в кабінеті.

Як повідомляв "Апостроф", глава правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер тимчасово склав свої повноваження на час розслідування нападу на журналістів програми "Схеми".