RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Без опадів, але з морозом: якою буде погода на вихідних в Україні

У суботу, 9 жовтня, в українські Карпати прийшли морози -9 градусів, в більшості регіонів країни найближчої ночі також можливі заморозки.

Про це "Апострофу" повідомила синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

"По всій території України на вихідних буде переважно погода без опадів. Вночі буде прохолодно: від 4 тепла до 2 градусів морозу. Тільки на південному сході буде 2-8 градусів тепла. У денні години буде 9-15 градусів, а на Закарпатті - до 17 градусів. Вітер збережеться північно-східного напрямку, а на початку наступного тижня почне змінюватися на південно-східний напрямок", - зазначила вона.

Синоптик додала, що на вихідних антициклон ще захистить Україну від опадів, але ночі будуть прохолодними.

"З наступного тижня антициклон почне відступати і буде більше опадів і хмарності", - прогнозує Наталія Птуха.

У суботу, 9 жовтня, температура повітря вдень практично по всій території України буде ідентична: від +11 до +14 градусів. Тільки на північному сході буде трохи прохолодніше: 10-12 градусів вище нуля, а на Закарпатті трохи тепліше - 14-16 градусів з позначкою "плюс".

У неділю, 10 жовтня, в країні також збережеться суха і малохмарна погода без опадів. Найтепліше буде на півдні: вдень від 13 до 15 градусів з позначкою "плюс", а в нічний час стовпчики термометрів опустяться до 3-6 градусів тепла. На решті території вдень буде 11-13 градусів тепла, а вночі - від +1 до +3 градусів. У центрі і на сході стовпчики термометрів покажуть від +2 до +6 градусів.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": У вихідні на українців чекають морози: прогнози синоптиків і карта погоди.