RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Якийсь дурдом: в мережі ажіотаж через посилення в Україні карантинних правил на транспорті

У Мережі розгорівся справжній ажіотаж навколо чергового посилення карантинних обмежень в Україні. Уряд вже вніс відповідні зміни до постанови №1236 від 9 грудня 2020 року, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень в регіонах, де встановлено "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки.

Люди масово обурюються і скаржаться, називаючи це "дурдомом". Особливо обурення стосуються заборони не вакцинованим громадянам на проїзд міжобласним пасажирським транспортом, - передає портал "Апостроф".

На думку багатьох громадян, це пряме порушення їхніх конституційних прав. При цьому користувачі стверджують, що "в світі багато інших, більш небезпечних, захворювань" і що введення таких жорстких обмежень через ковід виглядають безглуздо і лише призводять до незручностей.

Деякі при цьому навпаки - радіють тому, що тепер в громадському міжрегіональному транспорті будуть переважно вакциновані люди, а місця побільшає.

"Ура, ура! В поїзд обіцяють невакцинованих громадян з 21 жовтня не пускати, поїдемо на канікули до діда самі в купе, ура", - написала одна з користувачок.

Також варто зазначити, що деякі громадяни скаржаться на те, що вони вже зробили щеплення, але додаток "Дія" досі не бачить їхні "щеплення". Через це їм доводиться постійно носити з собою паперовий варіант підтвердження проходження курсу вакцинації.

Раніше ми також повідомляли про те, що в Україні 15 областей відповідають "помаранчевій" зоні карантину.