RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Переслідування кримських татар російськими окупантами: фото, прізвища і статистика з 2014 року

Російська окупаційна влада і силовики з моменту анексії українського Криму в 2014 році проводять репресивну політику щодо корінного населення півострова, в першу чергу, кримських татар.

Грошей не дали, відповідальних немає: в Кабміні придумали новий план деокупацію Криму

Інфографіку опублікувало видання "Слово і діло".

За даними Кримськотатарського ресурсного центру, впродовж 7 років було зафіксовано 233 випадків переслідувань по кримінальних справах, більшу частину переслідуваних становлять кримські татари. З 2014 року окупаційна влада засудила 40 кримських татар, 19 осіб на сьогоднішній день мають обмеження, або випробувальні терміни. Ще 48 людей перебувають в слідчих ізоляторах.

Крім того, за сім років російської окупації в Криму з політичних мотивів загинуло 57 осіб, з яких 2 кримських татар стали жертвами безпосередньо репресій, 8 людей стали жертвами терору проведеного в Криму після анексії, ще 6 людей стали жертвами свавілля російських силовиків.

Найгучнішими вироками, що виносяться владою РФ щодо кримських татар, були вироки по справах "Хізб ут-Тахрір", радикальної ісламістської організації, забороненої в Росії.

У 2016 році за звинуваченням у співпраці з "Хізб ут-Тахрір" був затриманий Муслім Алієв, а в 2017 році - Марлен (Сулейман) Асанов. Їх засудили до 19 років позбавлення волі. Ще три людини - Енвер Бекіров, Мемет Бєлялов і Енвер Омеров - отримали 18 років в'язниці.

Інші фігуранти сфабрикованої справи були засуджені до різних термінів ув'язнення - від 8 до 17 років.

Раніше "Апостроф" повідомляв, в яких умовах утримують кримського татарина Раифа Февзіева в Сімферопольському СІЗО в включеному Криму.

Також ми повідомляли, що в Криму окупанти, в черговий раз, провели масштабні обшуки і представників кримсько-татарського народу.