RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

На Херсонщині бракує місць для хворих на COVID-19 і почалися перебої з киснем: що відбувається в області

Попри загострення захворюваності, кількість кількість ліжок, розгорнутих в Херсонській області, яка офіційно перейшла в "червону" зону карантину, для хворих на коронавірус у порівнянні з березнем, зменшилася.

Про це "Главкому" повідомив начальник обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, заступник голови Херсонської ОДА Микола Якименко.

Як зазначає чиновник, обласна влада планує відкрити ще одну лікарню спеціально для хворих на коронавірус. У той же час, нікуди не ділися й інші захворювання, серед яких - сезонні і серцево-судинні, які вимагають невідкладного лікування.

"Зараз ми зробили так, щоб відстань між пацієнтом і лікарнею, куди його доставляють, не перевищувала 40 км. Тому що під час нинішньої хвилі в 2-4 рази потрібно більше кисню для пацієнтів, ніж раніше. Причина у дуже важкому перебігу хвороби, який ми спостерігаємо у пацієнтів", - заявив Якименко.

Чиновник відзначає: незважаючи на перебої з постачанням кисню, проблему можна вирішити. Він повідомив, що на Херсонщині додатково планують розгорнути до 400 ліжок. Це буде в інших лікарнях, оскільки в тих, які працюють з "ковідними" хворими, наразі все вже додали.

Раніше "Апостроф" повідомлявте, що дотримання нових правил на вулицях Херсона контролюють "протиковідні патрулі".