RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Apple представила нові MacBook, AirPods і інші девайси: фото, відео і характеристики

У понеділок, 18 жовтня, Apple провів другу осінню презентацію "У відрив". Компанія показала нові девайси, серед яких основною подією є вдосконалені ноутбуки MacBook Pro.

Про "яблучні" новинки розповідає "Апостроф".

AirPods (3-го покоління)

Першим новим пристроєм стало третє покоління навушників AirPods. Тепер гарнітура має новий драйвер для низькочастотного звучання та укорочені "ніжки" для управління. Навушники отримали більш комфортну форму і захист від води. Заряду вистачає на шість годин, також підтримується бездротова зарядка.

Продажі девайса в США стартують наступного тижня. Його ціна складе 179 доларів.

Чіпи M1 Pro і нові MacBook Pro

Очікуваний користувачами усього світу MacBook Pro оснащено новим чипом з 10-ядерним CPU і 16-ядерним GPU, який "думає" вдвічі швидше, ніж в попередньому чипі M1. Підтримується робота з об'єднаною пам'яттю до 32 ГБ. Більш продуктивний M1 Max включає вже 32 ядра GPU, а значить - в чотири рази перевершує по потужності графічну підсистему M1 2020 року. Крім того, розробники анонсували можливість роботи вже з 64 ГБ об'єднаної пам'яті.

У MacBook Pro з екранами на 14,2 і 16,2 дюйма Touch Bar замінили на звичні функціональні клавіші з "F". Також повернувся слот для карт SD, а зарядка знов отримала магнітний роз'єм MagSafe 3.

Що стосується монітора, він тепер включає "чьолку" для фронтальної камери, а рамки з боків панелі стали ще тонше. Розробники використовували технологію Pro Motion, що дозволило додати частоту оновлення до 120 Гц. Коштом матриць mini-LED лептопи отримали підтримку мільярда кольорів і пікову яскравість 1600 ніт.

Фронтальна камера отримала дозвіл 1080p. Розробники нафарширували обидві версії MacBook Pro системою з цілих шести динаміків. А завдяки поліпшеним чіпам - M1 Pro і M1 Max - ноутбуки отримали неймовірну потужність.

Девайси можуть похвалитися високою енергоефективністю - 14-дюймова версія може показувати відео без підключення до розетки до 17 годин, 16-дюймова - до 21 години. Також удосконалено систему охолодження.

Ціна 14-дюймового ноутбука стартує від 1999 доларів, 16-дюймового - від 2499 доларів. Як і AirPods, лептопи почнуть продаватися наступного тижня.

Раніше ми писали, що у вівторок, 14 вересня, американська компанія Apple презентувала нові гаджети - iPad, Apple Watch і iPhone.