RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Українка у Франції забрала сина у колишнього чоловіка: будь-яка мати на моєму місці вчинила б так само

Через мляву роботу МЗС України щодо захисту прав співгромадян за кордоном, українкам, які мають дітей від іноземців, доводиться самим домагатися повернення дітей на Батьківщину, аж до їхнього викрадення.

Про це українка Ірина Руц, котра викрала у колишнього чоловіка-тирана незаконно вивезеного до Франції сина, розповіла в інтерв'ю "Апострофу".

За її словами, МЗС мало взаємодіяти з прокуратурою, СБУ і Прикордонслужбою, однак відсутність співпраці між відомствами є серйозною проблемою для України.

"Нам постійно доводилося викручуватися, щоб українська прокуратура не завернула нашу справу, щоб дала подальший хід. Наша прокуратура 9 місяців вивчала справу про незаконне вивезення дитини (з України. - Ред.) і зрештою дійшла висновку, що її треба дорозслідувати, а потім справу взагалі закрили через брак доказів. Нам знадобилося чотири місяці, щоб реанімувати цю справу", - розповіла Ірина.

Ірина Руц с сином ЛуїФото: Facebook

На її думку, Україна має всі інструменти і всі можливості, щоб у разі необхідності діяти коректно і захищати інтереси своїх громадян.

"А виходить, щоб цього домогтися (повернення шестирічного сина Луї в Україну. - Ред.), потрібні неймовірні зусилля, зв'язки і, давайте казати чесно - гроші", - зауважила Руц.

Вона хоче, щоб її досвід дав зрозуміти нашим громадянам, що вони мають право на підтримку і допомогу МВС і МЗС, особливо, коли вони перебувають за кордоном.

"Я - проста жінка, проста мати. І впевнена, що будь-яка на моєму місці вчинила б так само. Ви собі навіть не уявляєте кількості жінок, які страждають від насильства з боку іноземців, у яких викрадають дітей", - додала Ірина Руц.

Повністю інтерв'ю читайте на сайті "Апостроф": Ви навіть собі не уявляєте кількості українок, у яких іноземці викрадають дітей - Ірина Руц

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: