RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні анонсували рейди по перевірці COVID-сертифікатів: де і коли почнуть

Вже незабаром в Україні поліція почне перевіряти у громадян їх ковід-сертифікати з QR-кодами про вакцинацію від коронавірусу.

Про це повідомив в ефірі "Сніданок з 1+1" заступник Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

Відповідне програмне забезпечення було розроблено Національною поліцією спільно з Мінцифрою. Воно буде встановлюватися на службові планшети патрульних поліцейських і інших уповноважених осіб.

Масові перевірки почнуться вже з 21 жовтня. Їх проводитимуть в місцях великого скупчення людей, де ризик поширення інфекції вище.

При цьому Білошицький акцентував увагу на тому, що в паперових варіантах сертифікатів обов'язково повинна бути інформація про вид щеплення, кількість отриманих доз, а також мають бути присутні підпис лікаря та печатка офіційного медустанови.

У той же час він зазначив, що всі подібні дані вже повинні бути в реєстрі, який, в свою чергу, підключений до міжнародних баз.

За словами Білошицького, інформацію перевірятимуть дуже ретельно, оскільки випадки підробок вже були зареєстровані.

"За виготовлення і збут підробленої медичної документації правопорушників може загрожувати покарання - від штрафу в 17 000 гривень до 5 років позбавлення волі. При використанні підроблених довідок та сертифікатів передбачено покарання - від штрафу в розмірі до 850 гривень до обмеження волі на строк до 2-х років ", - попередив заступник Департаменту патрульної поліції України.

Раніше ми також публікували 7 найпоширеніших проблем з COVID-сертифікатом в "Дії".