RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Ще одна область України перейшла в "червону" зону: що заборонять

Сумська область з суботи, 23 жовтня, переходить у "червону" зону карантину.

Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, пише в Telegram міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

"З 00 годин 00 хвилин 23 жовтня 2021 року встановлюється червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Сумської області", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, на території Сумської області діятимуть обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для "червоного" рівня епідемічної небезпеки.

Що заборонено в "червоній" зоні:

Заборонено роботу кафе, ресторанів, кінотеатрів, театрів, ринків, фітнес-центрів. Виняток становлять заклади, де 100% працівників і відвідувачів повністю щеплені від коронавірусу. Масові заходи також під жорсткою забороною.

Навчальні заклади, в яких вакциновані менш як 100% персоналу, не можуть працювати в очному форматі. У них учнів переводять на дистанційне навчання. Обмеження не стосується дитсадків і 1-4 класів.

З 21 жовтня також буде обмежене перевезення пасажирів між областями.

Нагадаємо, що вже п'ять українських областей опинилися в "червоній" зоні. Жорсткі заходи карантину діють в Запорізькій, Одеській, Донецькій, Херсонській та Дніпропетровській областях.

Нагадаємо, увечері 17 жовтня багато жителів Одеси вирішили влаштувати "прощання" з більш м'якими ковіднимі обмеженнями.