RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Як підготуватися до переходу на зимовий час і "пережити" його

У ніч на 29 жовтня Україна переходить на зимовий час і в перший час дуже важливо правильно адаптувати свій організм.

"Апостроф" розповідає про те, як підготуватися до переведення стрілок годинника.

У групі ризику знаходяться люди, у яких є хвороби серцево-судинної системи і схильність до депресії.

Дослідження показали, що в перші дні після переведення стрілок на зимовий час підвищується кількість інфарктів і самогубств, що пов'язано зі зміною тривалості сну. Спробуйте плавно підлаштувати свій режим дня під перехід на зимовий час, щоб уникнути небезпеки.

Для тих, хто схильний до депресії, потрібно максимально скоротити кількість стресових ситуацій.

Статистика показує, що в перший день після переведення стрілок на годину назад також помітно підвищується і кількість дорожньо-транспортних пригод. Постарайтеся не сідати за кермо, якщо ви схильні до стресів.

Фахівці впевнені, що кращий спосіб захисту від негативних наслідків переведення стрілок - це здоровий сон. Постарайтеся раніше лягати спати вже за кілька днів до переведення годинників. Не спіть вдень і не пийте кави після обіду.

"Включити" в організмі звичний час допоможуть правильний сніданок і прогулянка на світанку. Медики кажуть, що через пробудження в темний час доби циркадний ритм організму порушується, а від нього залежить робота імунної системи.

Нагадаємо, Верховна Рада розглянула 19 березня 2021 року законопроект про скасування переведення стрілок на літній і зимовий час - документ відправили на доопрацювання.