RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Контролювати пенсійні накопичення буде легше: що таке персональний кабінет в ЕСР

У 2022 році в Україні почнуть працювати персональні кабінети ЕСР, завдяки яким громадянам буде легше контролювати свої майбутні пенсійні накопичення.

Про це повідомили на офіційному Telegram-каналі Мінсоцполітики України.

Пілотний варіант цієї системи вже був успішно протестований в чотирьох управліннях соцзахисту населення і в п'яти територіальних громадах Київської та Житомирської областей.

Завдяки цій системі кожна людина зможе звернутися за соціальною допомогою, не виходячи з дому, через особистий електронний кабінет. При цьому громадянин зможе ефективно контролювати призначення соцдопомоги і отримати її протягом декількох днів без черг і бюрократії у вигляді заповнення різних паперів і бланків.

ЕСР замінює і пов'язує воєдино десятки не зв'язаних між собою реєстрів та інформаційних систем. У ньому буде зберігатися вся інформація про людину, необхідна для надання йому будь-яких соціальних послуг.

При цьому в Мінсоцполітики запевняють, що система захисту персональних даних громадян буде працювати на найвищому рівні.

Повідомляється, що на базі ЕСР буде консолідуватися вся "пенсійна історія" фізичної особи.

Повномасштабна експлуатація цієї системи почнеться вже в 2022 році. У неї поступово увійдуть всі соціальні виплати, включаючи пенсії і субсидії.

Раніше ми також повідомляли про те, що Мінсоцполітики спільно з Міністерством цифровий трансформації України вперше на практиці реалізують принцип єдиного соціального вікна (ЕІССС).