RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Вона може бути у кожного: в Україні за гривневу монету платять десятки тисяч, фото

В Україні за монету номіналом в 1 гривню 2002 року випуску було заплачено 41,5 тис. гривень, однак унікальність монети полягає в іншому.

Про це повідомляють дані аукціону Violity.

Унікальність монети полягає в тому, що на її ребрі зазначений інший рік випуску - не 2002, а 2001, тоді, як на зворотному боці вказаний 2002 год. Така монета користується особливою популярністю серед нумізматів, її можна виставляти на продаж на будь-якому зі спеціалізованих аукціонів. Чим більше на неї ставок, тим дорожче її ціна.

Рідкісну монету найлегше помітити, якщо на ній видно явні відхилення. Наприклад, різні роки на аверсі/реверсі, брак при карбуванні.

Куди складніше відрізнити унікальну монету від неунікальної, якщо вона була випущена в якості експериментальної. Наприклад, всі випущені монети в 15 копійок є експериментальними - цінну серед них можуть знайти тільки уважні нумізмати.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні продали монету номіналом в 1 гривню, оцінивши її вартість в 47 тис. гривень. Ключовою особливістю монети є рік її випуску, а саме - 1992 рік.