RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Субсидії на воду в "червоних" зонах: який норматив оплатить держава

У Міністерстві соціальної політики України пояснили порядок нарахування субсидій для домогосподарств в регіонах, де встановлено "червоний" режим карантину.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Варто зазначити, що діючий порядок призначення житлових субсидій передбачає їх розрахунок на соціальні нормативи. Ці нормативи визначено постановою Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 409 “Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування” (зі змінами).

Так, для користування послугами з централізованого водопостачання передбачено 2 кубометри холодної води на одну особу на місяць за наявності послуги з постачання гарячої води та 3,6 кубометри холодної води на одну особу на місяць за відсутності послуги з постачання гарячої води.

У той же час, для користування послугами з постачання гарячої води передбачено 1,6 кубометри на одну особу на місяць, а для користування послугами з централізованого водовідведення - 3,6 кубометри на одну особу на місяць.

Раніше в Мінсоцполітики нагадали громадянам України, які мають заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг про те, що вони також можуть оформити житлову субсидію.