RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Як будуть нараховувати субсидії в "червоній" зоні: українцям все розклали по поличках

Міністерство соціальної політики України виступило з роз'ясненням щодо нарахування субсидій в регіонах з "червоним" рівнем карантинних обмежень.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Передбачено, що на період карантину для регіонів із встановленим "червоним" рівнем епідемічної небезпеки розрахунок житлових субсидій проводиться з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів, у межах яких надається субсидія на оплату централізованого постачання холодної та гарячої води, водовідведення, електроенергії та природного газу для приготування їжі і підігріву води незалежно від кількості днів дії карантину зазначеного рівня епідемічної небезпеки на місяць.

Таким чином, у жовтні для домогосподарств у регіонах з "червоним" рівнем карантинних обмежень розрахунки субсидії на зазначені послуги будуть здійснені на збільшені соціальні нормативи.

Раніше заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко заявив, що якщо домогосподарство витрачає достатньо велику частину свого доходу на оплату комунальних послуг і йому складно це робити, тоді це домогосподарство може звернутися за оформленням субсидії.