RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Реанімація переповнена, люди лежать у коридорах: моторошні фото з ковід-лікарні в Павлограді

Павлоградської лікарні інтенсивного лікування порівнюють зі справжньою передовою на війні. Це пов'язано з величезною кількістю хворих коронавірусом, які переповнюють стіни лікарні. У реанімації лежать у важкому стані в два рази більше людей, ніж розраховано.

Про це повідомила лікар-інфекціоніст Юлія Демиденко незалежного порталу "Павлоград.dp.ua".

За її словами, на даний момент в стінах Павлоградської медустанови лежать 200 пацієнтів з діагнозом коронавірус. Через те, що в палатах не вистачає місць для них, ліжка з хворими розташували прямо в коридорах. Водночас 92 людини перебувають на кисневих апаратах.

Як зазначила Демиденко, щоб не захворіти у важкій формі, єдиний варіант - вакцинація.

"З 200 хворих лежить тільки двоє вакцинованих, і то у них супутні патології - онкологія і порушення обміну речовин", - сказала лікар-інфекціоніст.

Як вона додала, медпрацівники інфекційного відділення вакцинувалися ще навесні. За цей час ніхто не заразився коронавірусом.

"Протипоказання одне - гостра алергічна реакція на першу дозу вакцини. Після другої дози буває, що люди добу температурять, але це вже не коронавірус, коли на 10 днів у реанімації на кисні з незрозумілим результатом", - пояснила медик.

Демиденко також зазначила, що багато дітей хворіють у важкій формі через небезпечний варіант COVID-19 - "Дельта". За її словами, погано стає на 3-5 день, потім хворих привозять на "швидкій".

Крім того, лікар сказала, що роботи медикам додає заповнення документів додатково в електронному вигляді, тому що Україна перейшла на Е-лікарняні.

Нагадаємо, ситуація в інфекційних лікарнях, куди госпіталізують хворих ковідом, стрімко погіршується. Лікар розповів про жахи головної інфекційної лікарні Києва.