RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Оформити пенсію, не виходячи з дому: Шмигаль анонсував новий проект

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував новий проект, завдяки якому процес оформлення пенсії стане значно простіше. Люди зможуть зробити це повністю в режимі онлайн, не виходячи з дому.

Основні переваги нового проекту Єдиної інформаційної системи соціальної сфери Шмигаль виклав на своїй сторінці у Facebook. Він був підготовлений Міністерством соціальної політики спільно з Мінцифрою.

Так, Шмигаль повідомляє, що соціальні послуги та процес взаємодії громадян з державою в подібних питаннях будуть відчутно спрощені. Це станеться за рахунок того, що в проекті буде об'єднано всі соціальні реєстри. Таким чином, процес оформлення та нарахування виплат стане швидшим і простішим, адже буде менше різних бюрократичних нюансів.

"Людина зможе подати заяву на призначення соціальної допомоги або пенсії навіть не виходячи з дому. Перевірка даних буде відбуватися в автоматичному режимі, що скоротить процес розгляду заявки до лічених днів. Проект ЕІССС вже реалізується в пілотних регіонах. З наступного року до нього будуть залучені нові громади", - заявив прем'єр.

Раніше ми також повідомляли про те, що 1,5 мільйона українських пенсіонерів отримають доплати.