RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Україні з'явився реєстр педофілів: яка інформація міститься в ньому

В Україні з'явився реєстр педофілів. На даному етапі він уже запущений та наповнюється, але працює у тестовому режимі. Наразі до нього вже внесено дані про 171 громадянина. Усі вони раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за такі злочини.

Про це повідомила прес-служба Мін'юсту України.

Наповнення реєстру відповідною інформацією здійснюється Міністерством юстиції спільно з органами прокуратури та суду. При цьому вивчаються особові справи кожної людини, чиї дані вносяться до Реєстру. Таким чином, навіть після відбування покарання дані про цю людину завжди будуть "під рукою" в української феміди.

Повноцінне використання цієї бази даних стане можливим вже найближчим часом. На думку Мін'юсту, у світі є безліч прикладів успішного функціонування таких реєстрів. Вони справді здатні покращити захист дітей у державі.

Зокрема, під час створення цього реєстру в Україні врахували успішний досвід США, Канади та більшості європейських країн.

"Природою цього реєстру є те, щоб убезпечити, наприклад, навчальні заклади чи лікувальні заклади чи інших людей, які працюють із групами дитячих колективів від того, щоб взяти таку людину на роботу", – наголосила заступник міністра Юстиції України Олена Висоцька.

Раніше ми також повідомляли про те, як в Києві копи піймали педофіла, який в туалеті школи поглумився над 8-річною дитиною.