RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Щеплення - прямо в кафе: під Рівне поліція нагрянула в незвичайний "COVID-центр"

На Рівненщині поліцейські склали протокол на власницю одного з кафе за порушення правил карантину.

Про це повідомляє UA:Суспільне.

Інцидент трапився у смт. Гоща 26 жовтня. Як розповіла власниця кафе Валентина Бук, після домовленості з медиками у приміщенні відкрили мобільний пункт вакцинації, щоб прищепити проти COVID-19 свій персонал та працівників найближчих закладів.

За словами Бук, до цього було отримано дозвіл у сільраді. На машині приїхали дві медсестри.

"Люди по одному підходили, черги не було. Десь двадцять людей вакцинувалися. І коли медичні працівники зібрали свої речі, зайшов працівник поліції, каже: ви порушуєте. Мене в ці хвилини не було. Стояв наш працівник, який вакцинувався" , - заявила власниця кафе.

Як зазначає Бук, вона приїхала на місце за кілька хвилин. Поліцейський, який був на місці, вказав на порушення карантину. У цей час відвідувачів не було, всю техніку в кафе було вимкнено.

Проте власниця кафе не змогла нічого довести поліцейським та не підписала протокол.

"Просто написала пояснення, що я вважаю ці дії протиправними, обслуговування у нас клієнтів не було. Ніхто не заходив, не виходив. Жодну діяльність у нас не здійснювали, як це пишеться в протоколі. Це здорового глузду не в'яжеться. Я з цього приводу дуже засмутилася", - заявила Валентина Бук.

Водночас, головний лікар Гощанського центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Поліщук зазначає: оскільки кафе було закрито, там можна було вакцинуватися. За її словами, лікарі працювали у кафе дві години – для цього їм відкрили хол закладу.

У поліції заявили про порушення ч.1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил карантину). За це передбачено штраф від 17 до 34 тис. гривень.

Як раніше повідомляв "Апостроф", з 30 жовтня в Україні до "червоної" зони карантину переходять ще 7 областей : Київська, Житомирська, Івано-Франківська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська.