RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні проводять випробування нової ракетної системи: фото

На півдні України, в Одеській області, проходять державні випробування модернізованої ракетної системи залпового вогню "Вільха-М".

Про це пише АрміяInform.

Модернізована ракетна система залпового вогню "Вільха-М" є розробкою конструкторів ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Промінь" у співпраці з іншими державними та приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України.

На озброєння ЗСУ вже прийнято комплекс "Вільха", але "Вільха-М" відрізняється новими ракетами зі збільшеною дальністю польоту. Їхнє виробництво налагоджене в Україні за замкненим циклом.

Пуски відбуваються на одному з полігонів Одеської області. Модернізовані ракети калібру 300 мм вражають наземні цілі на відстані понад 100 км.

Роботу комплексу та результати стрільб за багатьма параметрами оцінюють фахівці державної приймальної комісії. За результатами випробувань будуть розроблені пропозиції щодо ухвалення цього зразка на озброєння.

Як розповідав "Апостроф", український береговий мобільний ракетний комплекс з протикорабельними ракетами "Нептун" пройде випробування на території країн потенційних імпортерів.