RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

У Львові можуть запровадити жорсткий карантин: медики поставили владі

Головні лікарі лікарень Львова, де знаходяться пацієнти з COVID-пацієнтами, вимагають від міської влади запровадити жорсткий карантин, оскільки незабаром у медзакладах не буде вільних місць.

Про це повідомляє УНІАН.

Як зазначає начальник міського управління охорони здоров'я Леся Кобецька, у Львові склалася надкритична ситуація з COVID-19. У зв'язку з цим, мерія має вжити жорстких заходів, щоб зменшити рівень захворюваності - через 10 днів у лікарнях Львова не буде куди класти пацієнтів.

"Ми маємо 98 апаратів ШВЛ, але 70% із них вже задіяні. Медики перебувають на межі виснаження, тому просимо прийняти жорсткіші карантинні заходи", – заявила Кобецька.

Відзначається, що найбільше хворих на коронавірус зафіксовано Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова. Як зазначає медичний директор даного закладу Іван Міськів, на сьогодні в лікарні перебувають 427 пацієнтів з COVID-19, 44 із них – в реанімації, 40 підключені до апаратів ШВЛ.

"Темпи захворюваності стрімко зростають. Серед тих, хто потрапляє до лікарні, вакцинованих дуже мало. Нам не буде куди класти пацієнтів вже за тиждень", - констатував медик.

Раніше імунолог Борис Донськой назвав два шляхи уникнення великої смертності від COVID та заповнених реанімацій у лікарнях України.