RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як уникнути високої смертності від коронавірусу: медик назвав два шляхи

Входження України в новий пік захворюваності на COVID-19 було прогнозовано, проте є два шляхи уникнення великої смертності та заповнених реанімацій.

Про це в ефірі телеканалу "Дом" заявив старший науковий співробітник лабораторії імунології Інституту педіатрії, акушерства та гінекології Національної академії медичних наук України Борис Донський.

Як зазначає Донський, йдеться або про тотальну вакцинацію населення, або локдаун. Він наголосив, що на сьогоднішній день критично надто мало українців вакциновано.

"Насправді ми так само місяць-два тому не прогнозували, що цей пік буде більше попереднього. Точно так же ми думали, що велика кількість українців прищепилося, і, можливо, ще буде прищеплюватися. І плюс те, що чимала кількість людей перехворіла, цих цифр не мало бути. Однак, на жаль, виявилося, що критично надто мало українців вакциновано і недостатньо перехворіло, тобто хворіємо далі", - заявив Донський.

За його словами, захиститися допоможе лише вакцинація. Чим більше людей отримають щеплення, тим вищий шанс ефективного опору пандемії.

"Ми бачимо за регулярними звітами - і британськими, і ізраїльськими, і європейськими, - що вона працює. На жаль, вона вже тепер не настільки високоефективна, як нам би хотілося, і якою вона була проти ворога, який був позавчора. Це очевидно, що вірус поступово шукатиме шляхи. Чим швидше ми з ним покінчимо, тим менше у нього буде шансів знайти "козирний" аргумент для інфікування людей", - підсумував імунолог.

Як повідомляв "Апостроф", у Києві вишикувалися черги людей на вакцинацію від коронавірусу. Внаслідок штовханини люди нервували і досить агресивно реагували на фотографування.