RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

50 тисяч штрафу та навіть 8 років в'язниці: в Україні посилять покарання за підробку COVID-документів

В Україні планують посилити відповідальність за підробку COVID-сертифікатів. Це питання буде розглянуте на позачерговому засіданні Верховної Ради, яке заплановане на 2 листопада.

Про це розповів голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, народний депутат від "Слуги народу" Михайло Радуцький в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

Так, за його словами, нардепи розглянуть законопроект, який утричі підвищує кримінальну відповідальність за підробку сертифікатів вакцинації та ПЛР-тестів. Багаторазове порушення та виготовлення підроблених COVID-документів каратиметься позбавленням волі до 8 років. Водночас виростуть штрафи і за використання подібних "документів".

"Для тих, хто користується, там адміністративна відповідальність також посилюється, там штраф за 50 тисяч гривень" , - зазначив Радуцький.

Він додав, що наразі за підроблені сертифікати відкрито близько 800 кримінальних справ. Серед них – "проходить одна медсестра на Одещині, все інше – це інтернет, це різні аферисти".

Читайте також матеріал "Апострофа": Люди в паніці: як українців пускатимуть в ТРЦ і кого зроблять "крайнім".