RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Не найкращий час: генерал розповів, чому Україна не повинна скасовувати призов до армії

В Україні в зв'язку з військовою реформою з 2023 року можливе скасування строкової служби в армії. Однак в умовах загострення ситуації на фронті таке рішення було б абсолютно неприйнятним та передчасним.

Таку думку у матеріалі "Апострофа" висловив експерт з питань безпеки, ветеран зовнішньої розвідки генерал-лейтенант Василь Богдан.

Рішення про скасування призову до армії не відповідає ситуації, що склалася в Україні, і не сприятиме зміцненню обороноздатності нашої держави.

У деяких демократичних країнах армія формується лише на професійній основі, але в Україні зараз є проблеми з постачанням озброєння, військової техніки та боєприпасів. Є невирішені логістичні питання, пов'язані із харчуванням військовослужбовців. Щодо фінансування особового складу, то заборгованість доходить до 3 млрд грн.

"Нам зараз потрібно нарешті запускати військово-промисловий комплекс, щоб створювати власні озброєння та військову техніку. Потрібно закуповувати сучасне озброєння, ті ж самі "Байрактари", наприклад. Це по-перше", - пише Василь Богдан.

Для ілюстрації своєї думки він навів приклад Ізраїлю.

"По-друге, яскравим прикладом того, як потрібно ставитися до своєї обороноздатності, є Ізраїль. Там термінову службу проходять усі фізично здорові громадяни країни – чоловіки та жінки. Це формує відповідний фонд, резерв для територіальної оборони та збройних сил Ізраїлю. Це також дає можливість у стислий термін мобілізувати частину населення та дати відсіч агресорам", - розповів експерт з питань безпеки.

Таким чином, рішення про скасування призову, якщо воно буде реалізовано, буде непрофесійним, популістським, необґрунтованим і завдасть шкоди обороноздатності України, вважає Василь Богдан.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Назустріч Кремлю: кому вигідно скасування строкової служби в ЗСУ.