RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Помер найстаріший в історії України народний депутат Юхим Звягільський

У суботу, 6 листопада, від ускладнень, викликаних COVID-19 на 88 році життя, помер Юхим Леонідович Звягільський - український політичний і громадський діяч, народний депутат України з 1-го по 8-е скликання, Герой України, виконуючий обов'язки прем'єр-міністра України з вересня 1993 по липень 1994 року, кандидат технічних наук, професор.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив український політик та журналіст Ігор Мосійчук.

Звягільський помер у інституті серця.

"Мав честь особисто знати, близько спілкуватися і працювати, з Юхимом Леонідовичем ... Потужний був дядько! Глиба! Найбільше любив свій Донбас та людей з якими там працював усе своє життя…”, - написав Мосійчук.

Юхим Звягільський родом із Сталіно (нинішній Донецьк). На останніх парламентських виборах 2019 року він не балотувався вперше з 1990 року.

Як найстарший за віком нардеп Звягільський відкривав перші засідання новообраної Ради у двох скликаннях – сьомому у 2012 році та восьмому у 2014 році.

Був одним із співзасновників та колишнім членом "Партії регіонів". У восьмому скликанні представляв "Опозиційний блок".

Як повідомляв "Апостроф", 4 листопада пізно ввечері стало відомо про смерть 67-річного режисера Київського академічного драматичного театру на Подолі Віталія Малахова.