RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Діти вештаються вулицями: як в окупованому Донецьку виглядає "дистанційка"

На окупованій території Донецька вже більше місяця перебувають на дистанційному навчанні усі школи та виші. Учні початкових класів знову з 8 листопада виходять на дистанційну роботу після тижня стаціонарного навчання. Місцева мешканка поділилася як на практиці проходить віддалене навчання у школярів та студентів, а також чому у місті наростає загальний психоз.

Про це городяни розповіли сайту "Апостроф".

За словами донеччанки Марини Федорової, на дистанційному навчанні вчителя за рік так і не навчилися користуватися програмою для онлайн-конференцій Zoom, а також онлайн-щоденником.

"Завдання дітям надсилаються у групи "ВКонтакті" (заборонена в Україні - "Апостроф"), хоча не всі мають там особисті сторінки, довелося заради цього заводити. У результаті половина дітей просто вештаються вулицями без нагляду батьків", - сказала мешканка окупованого Донецьку.

Крім того, наростає загальний психоз через відсутність вакцин, потрібних ліків, зростання захворюваності та тяжко хворих на коронавірус.

На даний момент в окупованому Донецьку заборонені масові заходи для невакцинованих городян і тих, у кого немає ПЛР-тесту, який коштує досить дорого для місцевих - 3 030 рублів (1 200 грн).

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Люді хворіють сотнями, вмирають десятками: як COVID-19 окупує ОРДЛО