RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Ковідна амністія" в Україні: влада пояснилиа, яким буде механізм

Міністерство охорони здоров'я розробило механізм "ковідної амністії" для тих, хто купив підроблений сертифікат про вакцинацію від коронавірусу. Тепер, щоб отримати щеплення від коронавірусу, власнику підробленого COVID-сертифіката доведеться розповісти своєму сімейному лікарю, де він придбав фальшивий документ.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі ток-шоу "Свобода слова на ICTV".

"Ми говоримо саме про тих, хто купив і використовує підроблений сертифікат. Щоб вони прийшли до свого сімейного лікаря, повідомили про підроблений сертифікат, повідомили, де його взяли. Їм зроблять щеплення, а сімейний лікар повідомить Нацполіцію про контакти того, хто виписав підроблений документ, щоб далі справу розглядали у суді", - пояснив процедуру Ляшко.

Глава МОЗ зазначив, що зараз варіанти застосування "ковідної амністії" в процесі розробки, але запропонований МВС і Мін'юсту варіант не передбачає анонімності.

Також раніше Ляшко зазначив, що українцям почнуть колоти третю (бустерну) дозу вакцини від коронавірусу або проведуть ревакцинацію не раніше, ніж повний комплекс щеплення отримає половина населення України.