RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Кордон Польщі з Білоруссю можуть повністю закрити: чим це загрожує Україні

Польща не виключає повного закриття кордону з Білоруссю через ситуацію з мігрантами, які перебувають там з 8 листопада.

Про це заявив речник польського уряду Петро Мюллер, повідомляє агентство PAP.

"У подальших сценаріях такий варіант береться до уваги " - зазначив Мюллер, уточнивши, що повне закриття кордону з Білоруссю можливе.

Він додав, що Польща повідомила владу Білорусі про те, що така загроза існує, якщо вони "не припинять свою поведінку". Проте відповіді з боку Білорусі наразі немає.

Крім того, польська влада вимагатиме санкцій проти авіакомпаній, які перевозять мігрантів до Білорусі, зокрема вимагатимуть заборони польотів у рамках ЄС.

Зазначимо, що у разі закриття Польщі кордону з Білоруссю, мігранти можуть спробувати прорватися до Євросоюзу через Україну.

За словами першого заступника Міністра внутрішніх справ України Євгена Єніна, Україна повністю контролює ситуацію на своєму кордоні з Білоруссю. Прикордонники посилюють захист та готові до можливих провокацій, пише "РБК-Україна".

"Ситуація на кордоні повністю контролюється. Сусіди мають усвідомлювати, що українські кордони підготовлені до подібних провокацій. Вже прораховано ймовірні напрямки, якими можуть дістатися України мігранти", - уточнив він.

Єнін додав, що на ділянці українсько-білоруського кордону проводиться посилення сил та засобів, щоб у разі потреби стримати потік мігрантів.

"Приймаються заходи щодо інженерного облаштування ділянки державного кордону України з Білоруссю. Органи охорони державного кордону України посиляться особовим складом, технікою та спеціальними засобами, у тому числі безпілотниками, та службовими собаками", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", двом великим групам мігрантів в ніч на 10 листопада вдалося прорватися на територію Польщі. Одну із них затримали.