RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

"Вовина тисяча": у Раді назвали 4 причини виплати через "Дію"

У четвер, 18 листопада, Верховна Рада підтримала виділення 3 млрд гривень для виплати по 1000 гривень повністю вакцинованим українцям. Гроші будуть віртуальними і витратити їх можна буде лише на певні послуги – це насамперед програма підтримки постраждалого від пандемії бізнесу.

Про це розповів народний депутат із "Слуги народу" Данило Гетьманцев в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Ця програма насамперед про підтримку бізнесу, який постраждав у результаті коронакризи. Тому, власне, є певні види діяльності, за які можна буде розплачуватися цими сертифікатами", - наголосив він.

Нардеп додав, що цю цільову тисячу гривень можна буде отримати через програму "Дія".

"На сьогоднішній день у додатку "Дія" вже 10 млн наших співгромадян, 10 млн громадян у програмі, в яку можна зайти з комп'ютера - це можуть бути ті самі люди, можуть бути інші. Але так чи інакше, 10 млн - це значне кількість людей", - зазначив він.

За словами Гетьманцева, додаток "Дія" дає можливість уникнути бюрократії, корупції, зробити процес отримання 1000 гривень простим та уникнути поширення коронавірусу за будь-якого контакту з іншою людиною.

"Ми повинні розуміти, що цей механізм покликаний для того, щоб надати допомогу людям та бізнесу. Якщо людина не має телефону, вона має скористатися допомогою онуків та дітей, дуже просто там зареєструватися, це п'ять хвилин", - сказав він.

Гетьманців уточнив, що гроші на виплату 1000 гривень вакцинованими будуть виділені з перевиконання державного бюджету на поточний рік.

Як повідомляв "Апостроф", ця програма запрацює з 19 грудня і буде діяти в цьому році і до кінця наступного. 3 мільярди гривень буде направлено на програму цього року та ще 3 мільярди гривень – на початку наступного року з можливим розширенням фінансування.