RU  UA

Мороз, сніг та ожеледь: в Україну йде підступна зима

Вже з вівторка, 23 листопада, Україну накриє негода. Очікується шквальний вітер та мокрий сніг у більшості областей України, крім північного сходу. Не вдасться уникнути і ожеледиці.

Про це йдеться у сюжеті Апостроф News на Апострофі TV.

Майже у всіх регіонах температура опуститься нижче нуля. Все через північно-східний холодний фронт.

Минулого тижня сніг був у Львівській, Закарпатській, Сумській та ще кількох областях. А цього тижня зима прийде і до інших регіонів.

Окрім снігу синоптики прогнозують і ожеледицю. Метеорологи переконують, що зима прийде вчасно, але радуватиме недовго.

“Мокрий сніг буде нетривалим, завтра ввечері, у вівторок, може бути безпосередньо у Києві. Але він надовго не затримається. Адже в середу переважатиме плюсова температура. Тому він швидко розтане”, – розповідає синоптик Гідрометцентру Наталія Птуха.

Дивіться: Україною пронісся потужний ураган - дерева ламалися, як сірники: фото та відео

Найближчими днями хвиля опадів накриє північні, західні та частину центральних областей. Сніг чергуватиметься з дощем, що призведе до ожеледиці. Найхолодніше буде у північно-східних регіонах, там уночі прогнозують до 9 градусів морозу.

"Останній тиждень осені перед зимою вражатиме різноманіттям. У вівторок і середу саме зима буде про себе нагадувати”, – зазначила Наталя Птуха.

Дивіться: Частину України у листопаді завалило снігом: у мережі діляться яскравими фото та відео

Вже із середини тижня знову повернеться тепло. Зима затримається лише біля високогір'я Карпат. Це обумовлено зміною напряму вітру — з північного до південно-східного. Утім у вихідні, незважаючи на доволі теплу погоду, буде дощ.

Метеорологи прогнозують, що грудень буде трохи теплішим за звичайний. Середньомісячна температура може перевищити норму приблизно 1,5 градуса. Великої кількості опадів не прогнозують.