RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Супротивника знищено: десантники провели масштабні навчання під Житомиром, фото

На вихідних відбулися масштабні навчання Десантно-штурмових військ Збройних сил України під Житомиром.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"На єдиному тактичному фоні було відпрацьовано масштабні практичні дії підрозділів Десантно-штурмових військ, винищувальної та військово-транспортної авіації Повітряних Сил, а також армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України", - зазначають у відомстві.

Також відбулося десантування з літаків Іл-76 кількох одиниць бойових машин десанту БМД-2 та тактичного повітряного десанту, та десантування вантажів із гранично малих висот із літаків Ан-26 та десантування вантажу з висоти кілька тисяч метрів за допомогою сучасних засобів точного десантування.

За словами керівника навчання підполковника Олега Баляса, знищення об'єкта противника було підірвано тактичним повітряним десантом, також здійснено захоплення майданчика приземлення, висування підрозділу до певного рубежу з метою завдання вогневої поразки по об'єкту противника.

Крім того, в ході тактичного навчання були відпрацьовані доставка мінометних підрозділів вертольотами армійської авіації, евакуація поранених і пошкодженій техніки з поля бою.

Раніше "Апостроф" писав, що 12 листопада двоє українських десантників загинули під час виконання бойового завдання у районі проведення ООС.