RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вчені з'ясували, чому канабіс має "скунсовий" запах

Дослідники з Каліфорнії з'ясували, що надає каннабісу характерний «скунсові» аромат. Вони виявили речовини, відомі як леткі сполуки сірки (VSC), які надають бур'янам сильний запах.

Про це повідомляє Dailymail.

Летючі сполуки сірки по запаху схожі на цибулю, часник, також такі овочі, як: капуста, броколі та брюссельська капуста.

"Сотні органічних молекул впливають на аромат каннабісу. Більшість із них є сполуками, які відповідають за запах майже всіх рослин, фруктів та трав", - зазначається на сайті.

Вчені виявили, що нове сімей ство летючих сполук сірки (VSC) - по суті, органічні сполуки, які містять сірку, - відповідальні за "гострий аромат".

Згідно з звітом Американського хімічного товариства за 2011 рік, леткі сполуки сірки «відіграють важливу роль в ароматах хліба, попкорну, горіхів, картопляних продуктів та вина і надають тонких смакових характеристик ароматам сиру чеддер, шоколаду та тропічних фруктів.

"Наші дані остаточно встановлюють зв'язок між цим новим сімейством VSC у канабісі та його гострим ароматом", - зазначили дослідники. .

Раніше "Апостроф" писав, що у Херсонській області, на території Чаплинської територіальної громади, виявили рекордний посів конопель вартістю понад 300 мільйонів гривень. Була повністю засаджена ділянка площею один гектар, її доглядали та охороняли.