RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Україні серйозно знизилася кількість смертей від ДТП: поліція назвала вражаючі цифри

22 листопада в Харкові відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності. На засіданні обговорювали стан правопорядку на автошляхах Харкова та Харківської області. Начальник Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький зазначив, що у 2021 році в Україні суттєво знизилася кількість смертей внаслідок ДТП.

Про це повідомив портал МВС.

Так, за словами Білошицького, протягом 10 місяців 2021 року в Україні сталося вже понад 150 тисяч ДТП. З них у 20300 аваріях були постраждалі та загиблі.

"Спостерігається позитивна динаміка порівняно з попереднім роком – кількість ДТП знизилася більш ніж на 6%. Але, на жаль, 2592 особи загинули. Даний показник знизився майже на 9%, але цифра все ж таки залишається кричущою ", - сказав він.

Упродовж десяти місяців українські поліцейські опрацювали понад 4 мільйони 300 тисяч викликів на лінію "102". Було складено понад 4 мільйони 500 тисяч адмінпротоколів, серед яких 113 тисяч стосувалися водіння у нетверезому стані.

"Зазначу позитивні наслідки судового розгляду адміністративних матеріалів з управління у стані сп'яніння. Їх розглянуто понад 60 тисяч і у 22 випадках вже сталося застосування таких санкцій, як безоплатне вилучення транспортних засобів. 48 разів платно вилучено транспортні засоби, у 203 випадках застосовано адміністративний арешт. Це наслідки тих позитивних змін, які були прийняті згідно із законопроектом №2695”, – додав Олексій Білошицький.

Раніше ми також повідомляли про те, що деякий час тому в МВС розповіли про посилення контролю над водіями.