RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Україна розпочала спецоперацію біля кордону з Білоруссю: фото та головна мета

Українські прикордонники, бійці Національної Гвардії, Національної поліції, ЗСУ та інших силових відомств розпочали масштабну операцію "Полісся" на кордоні з Білоруссю.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Головна мета операції – недопущення міграційної кризи та протидія протиправній діяльності.

Перший заступник глави відомства Володимир Никифоренко звернув увагу на той факт, що на українсько-білоруському кордоні зберігається загроза утворення потоку мігрантів до України і тому правоохоронні органи мають посилити охорону на цій ділянці.

"Для подальшого реагування на можливе ускладнення ситуації спільно із взаємодіючими державними структурами узгоджено проведення спільної спеціальної прикордонної операції та опрацьовано відповідний план. І вчора ввечері вона офіційно розпочалася", - сказав він.

За ситуацією на кордоні слідкуватимуть збільшені прикордонні групи. Для патрулювання та моніторингу застосовуватиметься авіація, безпілотні авіаційні комплекси, а також технічні засоби спостереження.

Нагадаємо, що мігранти з польсько-білоруського кордону за підтримки білоруських силовиків змінили тактику прориву через кордон.