RU  UA

​Субсидії для українців з лінії розмежування: уряд збільшив пільги

Уряд України спростив умови надання житлових субсидій для найбільш незахищених верств населення. Зміни, зокрема, стосуються громадян, які проживають на лінії зіткнення.

Про це йдеться у випуску Апостроф Live на Апостроф TV.

Для мешканців населених пунктів на лінії зіткнення, які внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України залишилися без тепло- або газопостачання та використовують побутові електроприлади для обігріву своїх житлових приміщень, розмір субсидії значно збільшиться.

В опалювальний сезон він обчислюватиметься з урахуванням соціальних нормативів споживання електричної енергії, які передбачені для електроопалення. Для цього потрібен буде лише акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства та підтвердження органу місцевого самоврядування про відсутність тепло- або газопостачання.

Громадянам, які звернуться за оформленням житлової субсидії протягом двох місяців від початку опалювального періоду, субсидія призначається з початку такого опалювального сезону.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українцям допоможуть сплатити комуналку, і розповів, де і на скільки зросте розмір субсидій.